Studieopgave - syning i patchwork

I studiegruppen fik vi til opgave at lave et undervisningsmateriale til god værkstedsadfærd. 





I vores studiegruppe trak vi som motivationsorientering: "præstation", som værkstedsadfærd trak vi: "oprydning til sidst", som format trak vi: "patchwork" og til sidst som udtryk trak vi: "animalisme" - den sidste, fik vi at vide, var valgfri.





Opgaven var svær for os at knække... Da vi endelig forstod, hvad det var, vi skulle, fik vi hurtigt en ide om at lave et fælles "vægtæppe" med tjekliste til oprydning i håndarbejdslokalet, hvor der til hver "ting", der skal ryddes op, var en farvekode, som passede til et ikon med billede af tingen. 
Vægtæppet og tjeklisten skulle laves i patchwork i 6 farvenuancer, svarende til 6 ikoner/billeder, som blev sat fast på vægtæppet med velcro, så eleverne kunne sætte et billede op, når opgaven var løst.

Vi lavede først et mønster over vores vægtæppe i A4 papir og ud fra det besluttede vi for et format af 8 firkanter til hver farverække med målene: 7x7 cm (inkl. sømrum)

Jeg valgte farverne: sort og blå og fandt en masse forskellige stoffer i restebunken i faglokalet. Det var helt klart en udfordring at sy forskellige stoffer (i tykkelse og struktur) sammen, da det nogle steder ikke blev helt lige. 
Jeg brugte en lille papskabelon samt en rullekniv på skæremåtte, for at få alle de mange patchworkfirkanter klippet.
Første papskive målte jeg forkert - glemte sømrum, så måtte lige skære en ny.


Mine færdige patchworkstrimler...


Her er det færdige resultat af gruppeopgaven, hvor vi hver især syede vores del af et vægtæppe, der skulle fungere som tjekliste for børnene, når de rydede op i lokalet. Knappens formål var, at man kunne sætte den op på tæppet, når opgaven var løst.
Vi har været ramt af sygdom i gruppen, så de fine arme er ment som blækspruttearme og øverst kunne man også have tænkt et hoved ind, men det nåede desværre ikke at blive helt færdigt. 









Kommentarer